Začinjeno povrće s lećom
Uživajte ovom pikantnom vegetarijanskom jelu s muškatnom tikvom, paprikom i lukom.
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 321 kcal / 1.343,06 kJ
Sastojci
- 950g očišćene i narezane muškatne tikve
- 1 nasjeckani crveni luk
- 3 paprike narezane na trakice širine 1 cm
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice curry paste
- 800g kuhane leće
- 150 ml povrtnog temeljca
- šaka nasjeckanog korijandera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Stavite luk, tikvu i papriku pomiješanu s češnjakom u posudu za pečenje. Pomiješajte ulje i curry pastu i prelijte preko povrća. Dodatno začinite po želji.
Pecite 30 minuta dok povrće ne omekša.
Dodajte leću i povrtni temeljac, i pomiješajte. Vratite u pećnicu još 5 do 10 min. Umiješajte korijander i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateSalata od jagoda i špinata10 min12345
-
SalateSalata od leće i brokule25 min12345
-
SalateZasitna salata s pečenom ciklom i tahinijem30 min12345
-
Salate
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345