Začinjeno povrće s lećom

Začinjeno povrće s lećom

Začinjeno povrće s lećom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.07.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uživajte ovom pikantnom vegetarijanskom jelu s muškatnom tikvom, paprikom i lukom.
Vrijeme pripreme: 55 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 321 kcal / 1.343,06 kJ

Sastojci

  • 950g očišćene i narezane muškatne tikve
  • 1 nasjeckani crveni luk
  • 3 paprike narezane na trakice širine 1 cm
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice curry paste
  • 800g kuhane leće
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • šaka nasjeckanog korijandera

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Stavite luk, tikvu i papriku pomiješanu s češnjakom u posudu za pečenje. Pomiješajte ulje i curry pastu i prelijte preko povrća. Dodatno začinite po želji.

Pecite 30 minuta dok povrće ne omekša.

Dodajte leću i povrtni temeljac, i pomiješajte. Vratite u pećnicu još 5 do 10 min. Umiješajte korijander i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti