Bučnica

Bučnica

Bučnica
  • Objavljeno: Utorak, 08.08.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iako ovaj recept podrazumijeva da sami razvučete tijesto, u nedostatku vremena možete koristiti gotove kore za savijače.
Izvor slike: Okusi hrvatske tradicije
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica octa
  • malo mlake vode
  • sol

  • 750 g buče
  • 750 g svježeg sira
  • 3-4 jaja
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 150 g maslaca
  • šećera po želji

Bučnica je savršena - posebno kad je topla - kombinacija tankog tijesta i punjenja od buče, svježeg sira, jaja i vrhnja. Priprema se diljem kontinentalne Hrvatske, a ovoj tradicionalnoj deliciji, mekanoj iznutra i hrskavoj izvana, teško će odoljeti i oni iz drugih područja. Otkrijte recept u originalnom obliku: Bučnica

Priprema

Naribajte buču, posolite i ostavite da odstoji jedan sat. Istisnite svu tekućinu iz buče, pomiješajte sa sirom i vrhnjem, dodajte jaje, dobro izmiješajte i prema ukusu posolite. Tijesto tanko razvucite na stolnjaku, poprskajte rastopljenim maslacem, premažite nadjevom i napravite savijaču. Razrežite štrukle, stavite ih u maslacem premazanu posudu za pečenje i pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva.

Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti