Bučnica

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
- 1 žlica octa
- malo mlake vode
- sol
…
- 750 g buče
- 750 g svježeg sira
- 3-4 jaja
- 1 dl kiselog vrhnja
- 150 g maslaca
- šećera po želji
Bučnica je savršena - posebno kad je topla - kombinacija tankog tijesta i punjenja od buče, svježeg sira, jaja i vrhnja. Priprema se diljem kontinentalne Hrvatske, a ovoj tradicionalnoj deliciji, mekanoj iznutra i hrskavoj izvana, teško će odoljeti i oni iz drugih područja. Otkrijte recept u originalnom obliku: Bučnica
Priprema
Naribajte buču, posolite i ostavite da odstoji jedan sat. Istisnite svu tekućinu iz buče, pomiješajte sa sirom i vrhnjem, dodajte jaje, dobro izmiješajte i prema ukusu posolite. Tijesto tanko razvucite na stolnjaku, poprskajte rastopljenim maslacem, premažite nadjevom i napravite savijaču. Razrežite štrukle, stavite ih u maslacem premazanu posudu za pečenje i pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva.
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
-
Tradicionalna jelaPohani picek1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345