Cicvara s vrhnjem i slaninom
Za pripremu vam neće trebati puno vremena tako da je ovo tradicionalno jelo odlična opcija za brzi ručak.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g kukuruznog brašna
- 500 ml vode
- 100 g kiselog vrhnja
- 150 g slanine
- 50 g maslaca
- 1 žličica soli
Ako tražite ideju za brzi ručak, imamo recept za starinsku cicvaru koji bi mogao biti savršen izbor za vas. Trebat će vam samo šest sastojaka - kukuruzno brašno, voda, kiselo vrhnje, slanina, maslac i sol. Ono što je najvažnije, priprema traje manje od pola sata tako da vam neće oduzeti puno vremena.
Priprema
- U većem loncu zagrijte vodu do vrenja i dodajte sol. Postupno sipajte kukuruzno brašno, stalno miješajući pjenjačom kako biste izbjegli stvaranje grudica. Kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane gusta i kremasta (10-15 minuta). Kada je cicvara kuhana, maknite je s vatre i dodajte maslac, dobro promiješajte dok se maslac ne otopi i ravnomjerno rasporedi.
- Dok se cicvara kuha, narežite slaninu na sitne komadiće. U tavi pržite slaninu na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava. Kada je slanina gotova, stavite je na tanjur obložen papirnatim ubrusom da se ocijedi višak masnoće.
- Poslužite cicvaru u duboke tanjure. Na vrh svake porcije dodajte po žlicu kiselog vrhnja i slaninu.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345