Cicvara s vrhnjem i slaninom

Cicvara s vrhnjem i slaninom

Cicvara s vrhnjem i slaninom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Za pripremu vam neće trebati puno vremena tako da je ovo tradicionalno jelo odlična opcija za brzi ručak.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 500 ml vode
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 150 g slanine
  • 50 g maslaca
  • 1 žličica soli

Ako tražite ideju za brzi ručak, imamo recept za starinsku cicvaru koji bi mogao biti savršen izbor za vas. Trebat će vam samo šest sastojaka - kukuruzno brašno, voda, kiselo vrhnje, slanina, maslac i sol. Ono što je najvažnije, priprema traje manje od pola sata tako da vam neće oduzeti puno vremena. 


Priprema

  1. U većem loncu zagrijte vodu do vrenja i dodajte sol. Postupno sipajte kukuruzno brašno, stalno miješajući pjenjačom kako biste izbjegli stvaranje grudica. Kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane gusta i kremasta (10-15 minuta). Kada je cicvara kuhana, maknite je s vatre i dodajte maslac, dobro promiješajte dok se maslac ne otopi i ravnomjerno rasporedi.
  2. Dok se cicvara kuha, narežite slaninu na sitne komadiće. U tavi pržite slaninu na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava. Kada je slanina gotova, stavite je na tanjur obložen papirnatim ubrusom da se ocijedi višak masnoće.
  3. Poslužite cicvaru u duboke tanjure. Na vrh svake porcije dodajte po žlicu kiselog vrhnja i slaninu.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti