Fiš paprikaš

Fiš paprikaš

Fiš paprikaš
  • Objavljeno: Subota, 03.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Donosimo vam izvorni recept za najpoznatiji baranjski specijalitet.
Izvor slike: Okusi Hrvatske tradicije
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2,5 kg šarana
  • 2 do 3 luka
  • 1 žlica mljevene ljute paprike
  • 2 žlice mljevene slatke paprike
  • sol
  • 100 ml bijelog vina
  • rajčica
  • voda

Svježa riječna riba i pikantna baranjska crvena paprika ključ su svakog dobrog fiš paprikaša, koji se tradicionalno poslužuje uz široke rezance. Otkrijte recept u originalnom obliku: Fiš paprikaš

Priprema

Ribu očistite i narežite na potkove. Luk nasjeckajte na sitne kockice.

Ribu i luk stavite u lonac (ili ako imate priliku u kotlić) te sve zalijte s 2.5 l vode. Za vrijeme kuhanja nemojte miješati kuhačom, već protresite lonac. Nakon što paprikaš zavrije dodajte ljutu i slatku mljevenu papriku, a pred kraj kuhanja vino i koncentrat rajčice. Kao prilog poslužite široke rezance.

Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti