Knedle od marelica

Knedle od marelica

Knedle od marelica
  • Objavljeno: Utorak, 31.10.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Modernizirani recept za knedle od marelica u verziji s toplim umakom od šljiva kuhanih u vinu.
Izvor slike: restoran Shhhuma iz Velike
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 40 dag brašna
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • šećer
  • šljive
  • nadjev od marelica
  • cimet štapić
  • limun
  • anis
  • crno vino
  • krušne mrvice
  • mileram

Knedle su popularno jelo u mnogim srednjoeuropskim kuhinjama, uključujući Češku, Slovačku, Mađarsku i, naravno, Hrvatsku. Ova poslastica vraća u djetinjstvo, podsjeća na tradiciju i ljetne dane provedene kod bake. Danas vam donosimo recept za knedle od marelica i topli umak od šljiva kuhanih u vinu restorana Shhhuma iz Velike. Otkrijte recept u originalnom obliku: Knedle od marelica

Priprema:

Krumpir skuhajte i izgnječite. Dodajte brašno, jaje, sol, šećer i malo ulja. Zamijesite tijesto, razvaljajte ga i izrežite kocke. Na svaku kocku stavite žličicu nadjeva od marelice i napravite loptice. Skuhajte u slanoj vodi, dobro ocijedite i uvaljajte u krušne mrvice koje ste prethodno popržili na suhoj tavi. Za umak od šljiva prvo karamelizirajte šećer pa dodajte štapić cimeta, sok od limuna, šljive koje ste izrezali na polovice, anis i crno vino. Kuhajte dok se umak ne zgusne te pred kraj izvadite cimet i anis. Knedle poslužite uz umak od šljiva i žlicu milerama. U slast!

Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti