Knedle od marelica
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 40 dag brašna
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- sol
- šećer
- šljive
- nadjev od marelica
- cimet štapić
- limun
- anis
- crno vino
- krušne mrvice
- mileram
Knedle su popularno jelo u mnogim srednjoeuropskim kuhinjama, uključujući Češku, Slovačku, Mađarsku i, naravno, Hrvatsku. Ova poslastica vraća u djetinjstvo, podsjeća na tradiciju i ljetne dane provedene kod bake. Danas vam donosimo recept za knedle od marelica i topli umak od šljiva kuhanih u vinu restorana Shhhuma iz Velike. Otkrijte recept u originalnom obliku: Knedle od marelica
Priprema:
Krumpir skuhajte i izgnječite. Dodajte brašno, jaje, sol, šećer i malo ulja. Zamijesite tijesto, razvaljajte ga i izrežite kocke. Na svaku kocku stavite žličicu nadjeva od marelice i napravite loptice. Skuhajte u slanoj vodi, dobro ocijedite i uvaljajte u krušne mrvice koje ste prethodno popržili na suhoj tavi. Za umak od šljiva prvo karamelizirajte šećer pa dodajte štapić cimeta, sok od limuna, šljive koje ste izrezali na polovice, anis i crno vino. Kuhajte dok se umak ne zgusne te pred kraj izvadite cimet i anis. Knedle poslužite uz umak od šljiva i žlicu milerama. U slast!
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaBučnica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
-
Tradicionalna jelaPohani picek1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345