Mlinci na varaždinski
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 800 g domaćih mlinaca
- 200 g sušenog hamburgera
- 300 ml kiselog vrhnja
- 200 ml slatkog vrhnja
- 800 g svježeg kravljeg sira
- 50 g maslaca
- 100 ml ulja
- 100 g sira „Varaždinca“
- sol, papar
Mlinci na varaždinski nezaobilazno su tradicionalno jelo sjeverne Hrvatske, a riječ je o složencu u kojem su osnovni sastojci mlinci, sušeni hamburger, svježi kravlji sir i vrhnje. Ovo je zasitno jelo koje mnogima budi sjećanja na djetinjstvo i oduševljava okusom. Otkrijte recept u originalnom obliku: mlinci na varaždinski
Priprema
Na ulju popržite hamburger narezan na kockice, dodajte ga protisnutom siru, posolite, popaprite i sve pomiješajte s kiselim vrhnjem tako da smjesa postane glatka. Mlince oparite u kipućoj slanoj vodi i pazite da se ne potrgaju. Ohladite ih i posušite. Posudu u kojoj ćete peći mlince premažite maslacem i slažite jedan red mlinaca, jedan red nadjeva i to tako da svaki red mlinaca poprskate uljem, a najgornji sloj posipate ribanim sirom.
Sve prelijete slatkim vrhnjem i pecite 40 minuta u pećnici.
Za više tradicionalnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaBučnica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti