Slani pereci s kimom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 dcl mlijeka
- 1 svježi kvas
- 1 žličica šećera
- 2 žličice soli
- 1 jaje
- kim
Svima nam se ponekad javi želja za slanim grickalicama, a nismo raspoloženi za odlazak do dućana. U tom su slučaju ovi domaći pereci savršeno rješenje. Činjenica da sve potrebne sastojke vjerojatno već imate kod kuće čini pripremu ove grickalice bez aditiva još jednostavnijom. Otkrijte recept u originalnom obliku: Pereci
Priprema
Mlijeko lagano ugrijte te ga pomiješajte sa smrvljenim svježim kvasom i malo šećera. Ostavite 10-15 minuta da se digne. U brašno dodajte sol i omekšali maslac, a zatim i kvas. Izmijesite tijesto i razvaljajte ga na otprilike pola centimetra te kalupima izrezujte perece. Perece premažite umućenim jajetom i posipajte kimom.
Pecite na 200°C oko 20 minuta odnosno dok ne poprime lijepu zlaćanu boju.
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaBučnica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345