Pileći ajngemahtec

Pileći ajngemahtec

Pileći ajngemahtec
  • Objavljeno: Srijeda, 02.08.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Okrepljujuće i lagano, savršeno jelo za ljetni ručak.
Izvor slike: Seoski turizam Moslavačka priča iz Velike Ludine
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 pileća hrbta
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 mrkve
  • pola glavice celera
  • 1 korijen peršina
  • 50 dag graška
  • 0,5 dl ulja
  • 5 jaja
  • 25 dag brašna
  • sol i papar po želji

Ovo brzo, zdravo i okrepljujuće jelo je odličan izbor za ljetne dane kada nam je dostupno mnoštvo svježeg sezonskog povrća. Pileći ajngemahtec krasi jednostavna priprema i bogatstvo okusa, a zanimljivo je da smo ovaj tradicionalni recept u davnim vremenima preuzeli od Austrijanaca. Zapravo se radi o gustoj juhi od korjenastog povrća, graška i piletine, u koju se po želji može dodavati i ostalo povrće. Otkrijte recept u originalnom obliku: Pileći ajngemahtec

Priprema

Luk i korjenasto povrće narežite na kockice i ispržite na ulju. Dodajte pileći hrbat narezan na kockice, popržite i zalijte vodom. Kuhajte dok meso ne omekša, te začinite po želji. Od jaja, brašna i ulja napravite smjesu za noklice, te ih malom žličicom dodajte u juhu koja vrije.

Ajngemahtec možete poslužiti kao predjelo, odnosno juhu, ali i kao samostalno jelo.

Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti