Pogačice s čvarcima
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g čvaraka
- 30 g maslaca
- 2 jaja
- 500 g pšeničnog brašna
- 2.5 dcl mlijeka
- 30 g svježeg kvasca
- sol
- papar
Dok ih neki izbjegavaju zbog visoke kalorijske vrijednosti, drugi, posebno ljubitelji tradicionalne, domaće kuhinje, rado uživaju u čvarcima kao grickalici, predjelu ili dodatku drugim jelima. Ako volite, voljet ćete i ove mirisne i aromatične pogačice. Otkrijte recept u originalnom obliku: Pogačice s čvarcima
Priprema
Prvo sameljite čvarke. Kvasac pristavite da se digne s malo mlijeka i pšeničnog brašna. Ostatak brašna prosijajte, dodajte jaja, dignuti kvasac, sol i papar pa umijesite glatko tijesto s preostalim mlijekom. Tijesto pustite da se odmori pola sata. Rastopite maslac pa mu dodajte usitnjene čvarke i dobro izmiješajte. Tijesto razvaljajte na 1 cm debljine, premažite pripremljenim čvarcima i preklopite kao knjigu. Postupak ponovite još dva puta. Od tako pripremljenog tijesta režite pogačice i pecite ih u pećnici 15 minuta.
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaBučnica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345