Pohani picek
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg pilećeg rasjeka za pohanje
- 100 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 150 g krušnih mrvica
- 100 g maslaca
- 200 g riže
- 100 g graška
- 500 ml ulja za prženje
- sol i papar
Pohani picek se većini zasigurno nalazi poprilično visoko na listi jela koja bude sjećanja na nedjeljne obiteljske ručkove iz djetinjstva, a neki možda tu tradiciju održavaju i danas. Uz ovaj se ručak uobičajeno poslužuje riža s graškom ili popularno zvan rizi-bizi, čiji recept također donosimo u nastavku. Otkrijte recept u originalnom obliku: Pohani picek
Priprema
Pileći rasjek posolite. U tanjuru umutite jaja sa solju i paprom. Komade piletine redom valjajte u brašno, zatim u jaje pa u krušne mrvice. U zagrijano duboko ulje stavljajte komade panirane piletine i pržite sa svih strana dok ne poprime zlatnožutu boju.
U loncu na laganoj vatri otopite maslac te mu dodajte rižu. Posolite ju, dodajte vodu i grašak i kuhajte na srednje jakoj vatri te povremeno promiješajte. Prilog je gotov dok je riža kuhana.
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaBučnica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti