Štrukli v juhi
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Za tijesto
- 1 kg glatkog brašna
- 0,6 dcl vode
- 10 g soli
- 2 jaja
Za nadjev
- 1,5 kg svježeg sira
- 2 dcl vrhnja
- 2 jaja
- 8 g soli
Za juhu
- 1 glavica luka
- list peršina
- crvena mljevena paprika
- kiselo vrhnje
Štrukli v juhi su autohtono jelo Hrvatskog zagorja i jedna od prvih asocijacija kad je riječ o tradicionalnim receptima naših krajeva. Za pripremu je potrebno svega nekoliko namirnica, a rezultat je okrepljujuća delicija. Otkrijte recept u originalnom obliku: Štrukli v juhi
Priprema
Štrukle zamijesimo iz brašna, vode, soli i 2 jaja te pustimo tijesto da odstoji pola sata. U međuvremenu napravimo nadjev od domaćeg svježeg sira, vrhnja, jaja i malo soli. Kuhinjski stol prekrijemo čistim stolnjakom i pobrašnimo površinu. Tijesto premažemo uljem, razvaljamo, a zatim pažljivo prstima razvučemo preko rubova stola. Punimo nadjevom i rolamo. Štrukli za kuhanje se režu na 5-7 cm dužine.
Štrukle stavimo kuhati u vrelu vodu uz dodatak soli 10ak minuta. U međuvremenu popržimo glavicu luka, kosani peršin i crvenu papriku te podlijemo s malo tekućine u kojoj se kuhaju štrukli, vratitmo u juhu i kuhamo 2 minute. Umutimo kiselo vrhnje i posipamo sa sjeckanim peršinom.
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaBučnica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345