Punjene paprike
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- žute paprike
- 1 kg miješanog mljevenog mesa
- 230 g riže
- jaje
- 1 luk
- češnjak
- sol, papar
- slatka crvena mljevena paprika
- 7 dl pasirane rajčice
- 3 dl vode
- žličica brašna
Proljetna se sezona svježih paprika na našim prostorima otvara pripremom svima omiljenog i ukusnog ručka - domaćih punjenih paprika. Iako postoji više varijanti u kojima se pripremaju, mi vam donosimo tradicionalni recept koji vjerojatno koristi i vaša baka. Otkrijte recept u originalnom obliku: Punjene paprike
Priprema
Paprike očistite od sjemenki i operite. U većoj posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk i češnjak, rižu, jaje te sol i papar. Dobivenom smjesom punite paprike do 1 cm ispod vrha. U loncu prikladne veličine zakuhajte vodu i pasiranu rajčicu te u tekućinu stavite i paprike. Kuhajte na laganoj vatri najmanje sat i pol. Dobro začinite mljevenom paprikom, solju i paprom te za kraj dodajte zapršku od brašna. Ostavite da kuha još nekoliko minuta dok se juha ne zgusne. Uz paprike poslužite pire krumpir. Dobar tek!
Za više klasičnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.
Vezani recepti
-
-
Tradicionalna jelaKnedle od marelica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaCvetlinska gibanica sa sirom1:30h12345
-
Tradicionalna jelaBučnica1:30h12345
-
Tradicionalna jelaPileći ajngemahtec1 h12345
-
Tradicionalna jelaKvargli12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti