Zlevanka

Zlevanka

Zlevanka
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.10.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova slana verzija zlevanke je odlična jer se može prilagoditi raznim sastojcima koje imate u svojoj kuhinji.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 2 jaja
  • 200 g svježeg sira
  • 100 ml ulja
  • 400 ml mlijeka
  • 1 čajna žličica soli (oko 5 g)
  • 1 prašak za pecivo (12 g)
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • maslac ili ulje za premazivanje lima

Ako želite pripremiti tradicionalno jelo, a ujedno ne želite potrošiti previše vremena, imamo savršenu ideju za vas - kukuruzna zlevanka sa sirom. Za pripremu će vam trebati oko 45 minuta tako da je ovo odlična opcija za brzi ručak. Zlevanku također možete poslužiti na posebnim prigodama ili kada imate goste.


Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli lagano istucite jaja, pa dodajte mlijeko i ulje. Dobro izmiješajte, a zatim dodajte svježi sir i sve sjedinite.
  2. Polako ulijevajte mokre sastojke u zdjelu sa suhim sastojcima, miješajući pjenjačom ili kuhačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  3. Na tavi kratko prepržite luk dok ne postane staklast. Umiješajte luk u smjesu za zlevanku.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite lim za pečenje maslacem ili uljem ili ga obložite papirom za pečenje.
  5. Ulijte smjesu u pripremljeni lim i poravnajte površinu. Pecite u zagrijanoj pećnici 35-40 minuta ili dok zlevanka ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju i ne postane čvrsta.
  6. Ohladite zlevanku na sobnoj temperaturi, a zatim je narežite na komade i poslužite.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti