Gulaš od piletine, kukuruza i graha s avokadom

Gulaš od piletine, kukuruza i graha s avokadom

Gulaš od piletine, kukuruza i graha s avokadom
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osim što se brzo i jednostavno priprema, gulaš je hranjiv i ukusan tako da je idealan izbor za obiteljski ručak.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g pilećih prsa (narezana na kockice)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 veliki crveni luk (oko 150 g, sitno nasjeckan)
  • 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 1 crvena paprika (oko 150 g, narezana na kockice)
  • 1 zelena paprika (oko 150 g, narezana na kockice)
  • 1 konzerva (400 g) crvenog graha (ocijeđenog i ispranog)
  • 1 konzerva (300 g) kukuruza (ocijeđenog)
  • 400 g pelata (sitno sjeckanih rajčica)
  • 1 čajna žličica mljevene crvene paprike
  • 1 čajna žličica kima
  • 1/2 čajne žličice čili praha (po želji, ovisno o tome koliko volite ljuto)
  • sol i papar po ukusu
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 2 zrela avokada (narezana na kockice)
  • sok od 1 limete (oko 30 ml)
  • svježi korijander (nekoliko grančica, po želji)

Priprema

  1. U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane proziran, oko 5 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pirjati još 1-2 minute dok ne zamiriši.

  2. Dodajte piletinu narezanu na kockice i pržite dok ne porumeni sa svih strana, 5-7 minuta. Umiješajte crvenu i zelenu papriku, pa pirjajte još 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte mljevenu crvenu papriku, kim, čili prah, sol i papar. Dobro promiješajte i pržite sve zajedno još 1-2 minute.

  3. Ulijte pileći temeljac i dodajte sjeckane rajčice. Pustite da sve zajedno zavrije, zatim smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta, dok se piletina ne skuha i svi okusi ne prožmu. Dodajte ocijeđeni grah i kukuruz u gulaš, promiješajte i kuhajte još 5-10 minuta, dok se sve dobro ne ugrije.

  4. Kada je gulaš gotov, maknite ga s vatre. Dodajte narezani avokado i sok od limete, te nježno promiješajte.

  5. Poslužite gulaš topao, po želji ukrašen svježim korijanderom.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti