Brokula s fetom i umakom od rajčice

Brokula s fetom i umakom od rajčice

Brokula s fetom i umakom od rajčice
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osvježavajuća kombinacija!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 450 g brokule, izrezati na cvjetove
  • 25 g maslaca
  • 1 veliki crveni luk, sitno nasjeckan
  • 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckan
  • 850 g pelati rajčica, narezanih
  • 1 čajna žličica suhog origana
  • 2.5 cm veliki komad štapića cimeta
  • 1velika žlica svježe istisnutog soka od limuna
  • 100 g feta sira, izmrvljenog
  • 100 g Ementalera, naribanog
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Skuhajte brokulu u malo posoljenoj kipućoj vodi na 5 minuta, taman da malo omekani. Ocijedite ju i stavite u vatrostalnu zdjelu.

Rastopite maslac u tavi. Dinstajte luk i češnjak na 3 minute, stalno miješajući. Dodajte rajčice, origano i cimet. Začinite s malo soli i papra. Dovedite sve do vrenja i ostavite neka se krčka na 5 minuta. Odbacite štapić cimeta.

Prelijte umak preko brokule i pospite s limunovim sokom.

Pospite dvije vrste sira po vrhu. Pecite u pećnici na 25 minuta i odmah poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti