Bruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem

Ovom ukusnom zalogaju od svega 4 glavna sastojaka teško je odoljeti, a uz samo malo mašte možete napraviti i svoju verziju jela za svaku priliku!

Sastojci

  • kruh/tost
  • gorgonzola
  • grožđe (nekoliko grozdova)
  • šaka oraha
  • maslinovo ulje
  • 1 dl mlijeka
  • maslac
  • mediteranski začini (po želji)
  • ocat (po želji)
  • šećer (po želji)

Priprema bruschetta s gorgonzolom i pečenim grožđem

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U kvadratnu posudu za pečenje dodajte rastopljeni maslac, zatim dodajte grožđe i usitnjene orahe i gnječite ih u maslac. Po želji posipajte šećerom i stavite peći 15-ak minuta.
  2. Jednom do dva puta izmiješajte i okrenite, a kad grožđe porumeni izvadite iz pećnice i odložite sa strane da se hladi na sobnoj temperaturi.
  3. Narežite baguette na kriške, složite na lim i prelijte maslinovim uljem. Stavite u zagrijanu pećnicu 2-3 minute, dok kruh ne dobije zlatno smeđu boju (pazite da ne zagori) pa izvadite van.
  4. U blenderu izmiješajte svježi sir, gorgonzolu i maslinovo ulje dok ne dobijete gustu smjesu. Možete dodati i začine po želji (sol, papar, paprika). Dodajte jednu po jednu žlicu mlijeka kako biste dobili pravu, glatku teksturu.
  5. Na lagano ohlađene kriške kruha dodajte 2 žlice sira, stavite na vrh pečeno grožđe i orahe i prelijte sokom od pečenja, maslinovim uljem ili medom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.

Ako uvrstite orahe u vašu svakodnevnu prehranu, pomoći će vam da održite idealnu tjelesnu težinu. Zdrava prehrana danas pod obavezno uvrštava orašaste plodove u doručak ili kao idealan međuobrok umjesto grickalica i slatkiša. Povećavaju osjećaj sitosti, smanjuju obujam struka, obiluju zdravim mastima, vlaknima, vitaminima i mineralima.

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali