Bukovače i povrće

Bukovače i povrće

Bukovače i povrće
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Gljive su uvijek dobar izbor za lagani ručak.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 15 ml maslinovog ulja
  • 8 g češnjaka, oguljenog i sitno narezanog
  • 1 glavica crvenog luka, izrezati u trakice
  • 1 zelena paprika, svježa, narezana na trakice
  • 2 g soli
  • 250 g bukovača

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje u srednje velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte češnjak, luk i zelenu papriku. Začinite sa soli. Kuhajte na oko 5 minuta, taman dok povrće ne bude mekano.

Smanjite vatru na nisku razinu. Stavite klobuke gljiva u tavu, pokrijte i pecite oko 5 minuta po strani, sve dok ne omekšaju.

Poslužite s rižom i sojinim umakom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti