Domaće zobeno mlijeko

Domaće zobeno mlijeko

Domaće zobeno mlijeko
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.03.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Za zdravi doručak, ukusnu kavu ili samo čašu osvježavajućeg napitka, napravite domaće zobeno mlijeko.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zobeno mlijeko odlična je alternativa za ljude koji ne podnose laktozu ili ne konzumiraju namirnice životinjskog podrijetla. Ono je bogato vlaknima i prirodno je kremaste teksture. Može se na jednostavan način pripremiti kod kuće i koristiti za kavu, kao baza za doručak ili smoothie.

Sastojci

  • 15-20 dag zobenih pahuljica
  • 1,5 l vode
  • prstohvat soli
  • šećer (po želji)
  • zaslađivač (po želji)

Dodatak: u mlijeko možete dodati vanilin šećer ili čokoladu u prahu


Priprema

  1. Zobene pahuljice stavite u zdjelu i prelijte ih vodom. Ostavite da odstoje 15-20 minuta kako bi omekšale.

  2. Procijedite i isperite zobene pahuljice pod mlazom vode kako biste uklonili višak škroba.

  3. Stavite zobene pahuljice u blender, dodajte 1,5 l svježe vode, prstohvat soli i zaslađivač po želji.

  4. Miksajte na visokoj brzini oko 30-40 sekundi dok ne dobijete glatku tekućinu.

  5. Procijedite smjesu kroz gazu ili sitno cjedilo kako biste uklonili čvrste dijelove.

  6. Pohranite zobeno mlijeko u staklenu bocu i čuvajte u hladnjaku do 3 dana. Prije upotrebe dobro promućkajte.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti