Domaći jabučni ocat

Domaći jabučni ocat

Domaći jabučni ocat
  • Objavljeno: Petak, 16.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Obogaćen cimetom i klinčićem.
Vrijeme pripreme: 2:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 12 nasjeckanih jabuka
  • 2 nasjeckane naranče
  • 1/2 nasjeckanog limuna
  • 4 štapića cimeta
  • 1/4 žličice klinčića
  • 16 šalica vode

Priprema

U velikom loncu stavite jabuke, naranče, limun, cimet, šećer i klinčić. Dodajte vode tako da prekrije svo voće. Sve pomiješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta do 1 sat. Potom vatru skroz smanjite, poklopite i kuhajte još 1.5 do 2 sata. Uklonite lonac s vatre i uklonite štapiće cimeta. Smjesu izmiješajte štapnim mikserom, a potom procijedite. Ocat držite u staklenoj bočici u hladnjaku.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti