Domaći mascarpone
Tako jednostavno, a ukusno.
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice kiselog vrhnja
- 1 žlica svježeg soka od limuna
Priprema
U loncu zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Pustite da počne ključati, dok ne postigne temperaturu od 90°C. Ako je potrebno povremeno smanjite vatru.
Dodajte sok od limuna i pustite da se kuha još 5 minuta. Također pazite da ne prijeđe temperaturu od 90°C.
Uklonite s vatre i pustite da se hladi. Smjesa će postati gušća. Na radnu podlogu stavite krpu i na nju ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u hladnjak i pustite da stoji 8 do 12 sati.
Držite sir u hladnjaku i stavite ga u staklenku bez prisutnosti zraka. U njoj će sir moći stajati oko tjedan dana.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345