Domaći maslac od bundeve

Domaći maslac od bundeve

Domaći maslac od bundeve
  • Objavljeno: Srijeda, 03.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Svi koji vole okus bundeve obožavat će ovaj namaz i smatrati ga svojom verzijom Nutelle, a ako napravite dovoljnu količinu u sezoni, možete ga jesti kad god poželite!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 bundeva
  • 75 g smeđeg šećera
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 2 dl nezaslađenog soka od jabuke
  • 2 žličice limunovog soka
  • 1 žličica cimeta
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Bundevu narežite na pola, stavite u posudu za pečenje, na koju ste prethodno stavili i papir za pečenje, i stavite peći na 45 minuta.
  2. Kad meso od bundeve skroz omekša, izvadite iz pećnice, žlicom odvojite sredinu i stavite odmah u blender. Miješajte dok ne dobijete glatki pire od bundeve, izvadite i ostavite da se hladi. Ako imate veliku bundevu, možete blendati svaku polovicu posebno.
  3. Pire od bundeve izvadite i stavite na vatru. Dodajte šećer, sirup, sok, limunov sok i cimet i dobro izmiješajte. Naribajte đumbir pa dodajte u smjesu zajedno s đumbirom u prahu i ponovo izmiješajte.
  4. Kuhajte dok smjesa ne počne ključati, zatim dodajte prstohvat soli, smanjite vatru i kuhajte još 20-ak minuta uz povremeno miješanje.
  5. Namaz ohladite, premjestite u posude i čvrsto zatvorite da ne ulazi zrak. Možete ga držati 20-ak dana u hladnjaku, a ako želite imati namaz i tijekom ljeta, slobodno zamrznite posude, pazeći pritom da su čvrsto zatvorene.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti