Džem od smokava

Džem od smokava

Džem od smokava
  • Objavljeno: Srijeda, 04.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg zrelih smokava
  • 500 g šećera
  • sok od 1 limuna
  • 1 vanilin šećer (po želji)
  • 1 žličica cimeta (po želji)

Priprema

  1. Operite smokve, odstranite peteljke i narežite ih na manje komade.
  2. U većem loncu pomiješajte smokve, šećer i sok od limuna. Dodajte vanilin šećer i cimet ako ih koristite.
  3. Stavite lonac na srednju vatru i kuhajte uz povremeno miješanje dok se šećer ne otopi.
  4. Smanjite vatru i nastavite kuhati džem uz povremeno miješanje oko 45 minuta, ili dok ne postigne željenu gustoću.
  5. Ako želite glađu teksturu, možete smokve usitniti štapnim mikserom tijekom kuhanja.
  6. Vrući džem ulijte u sterilizirane staklenke, dobro ih zatvorite i okrenite naopako da se vakumiraju.
  7. Ostavite džem da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti