Falafel od cvjetače

Falafel od cvjetače

Falafel od cvjetače
  • Objavljeno: Petak, 07.12.2018.
  • Broj pregleda: 352
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Falafel je uz humus vjerojatno najpoznatije bliskoistočno jelo. Ne zna se točno odakle potječe prvi recept za falafle – neke teorije govore da se falafel jeo još za vrijeme faraona u Egiptu, dok druge sugeriraju da je u Egipat došao s Arapskog poluotoka. Kako god, danas se može jesti posvuda, a zahvaljujući Olji – i u vašem domu! I to u malo drugačijoj varijanti.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Sve sastojke osim cvjetače i maslinovog ulja stavite u blender i usitnite. Ako nemate blender možete to napraviti i sa štapnim mikserom. Bitno je da svi sastojci budu usitnjeni.
  3. Cvjetaču naribajte na ribež u posebnu posudu.
  4. Spojite sve navedene sastojke i oblikujte 16 okruglih loptica od dobivene smjese.
  5. Kada ste ih oblikovali premažite ih maslinovim uljem i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C 20 minuta.
  6. Izvadite ih iz pećnice i okrenite loptice na drugu stranu te dodatno pecite još 20 minuta. Falafel od cvjetače je gotov!
  7. Tortilju namažite s umakom kojega ste pripremili tako da ste pomiješali sve navedene sastojke.
  8. Dodajte matovilac, krastavce, rajčice, nasjeckani ljubičasti kupus, chilli i falafel od cvjetače.
  9. Sve to zamotajte u tortilju, naribajte parmezan, nakapajte limetu i uživajte.

U slast!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti