Flan od tikvica

Flan od tikvica

Flan od tikvica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Flan od tikvica za šest osoba.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 6 tikvica, narezanih
  • 4 jaja, razdvojiti žumanjke i bjelanjke
  • 175 g parmezana, svježe naribanog
  • prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
  • sol

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C i nauljite lim za pečenje s maslinovim uljem.

Blanširajte tikvice u kipućoj vodi na 2 minute. Malo ohladite.

Stavite žumanjke, parmezan i muškatne oraščiće u zdjelu. Dodajte i tikvice i sve dobro promiješajte.

Razmutite bjelanjke dok ne budu kruti, a zatim ih dodajte u mješavinu s tikvicama.

Napunite lim za pečenje s mješavinom i pecite na 25 minuta, sve dok flan ne dobije zlatnu boju na vrhu.

Izvadite iz pećnice i poslužite odmah.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti