Gljive s parmezanom
Ukusan prilog za sve ljubitelje gljiva.
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 limun
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
- 2 do 4 žlice maslinovog ulja
- 450 g gljiva
- 4 žlice naribanog parmezana
- sol
- papara
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Dobro izmiješajte koricu limuna, timijan i maslinovo ulje. Očistite i narežite gljive i stavite ih u jednom sloju na lim za pečenje. Poškropite s pola mješavine maslinovog ulja i začinite solju i paprom.
Pecite 10 minuta. Pospite parmezan preko gljiva i vratite u pećnicu na još 5 minuta. Pospite preostalom mješavinom s maslinovim uljem i sokom od limuna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPunjene gljive s gorgonzolom i orasima20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski burger od 3 sastojka10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena bundeva s gljivama i škampima1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345