Domaća granola s breskvama
- Objavljeno: Srijeda, 11.08.2021.
Domaću granolu možete pripremiti u većoj količini i pospremiti u staklenke kako biste uvijek imali spreman doručak!
Sastojci
- 240 g zobi
- 2 žlice lanenih sjemenki
- 2 žlice chia sjemenki
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žlica meda
- 1 žličica đumbira
- ½ žličice cimeta
- ¼ žličice soli
- ½ žličice vanilin šećera
- 2 žlice indijskih oraščića
- 2 žlice nasjeckanih badema
- 2 žlice sušenih brusnica
Priprema domaće granole s breskvom
- Lim obložite papirom za pečenje.
- Ogulite 1 breskvu, izvadite košticu i u blenderu napravite pire.
- Pire od breskve i med kuhajte na laganoj vatri. Kada prokuha, uklonite pjenu te kuhajte još oko 7 minuta.
- Dodajte kokosovo ulje, vanilin šećer, đumbir, cimet i sol.Sve dobro miješajte dok se kokosovo ulje ne rastopi.
- U veliku zdjelu stavite zob, chia sjemenke i lanene sjemenke. Umiješajte smjesu breskve i meda.
- Rasporedite na lim za pečenje i pecite 20 minuta na 180°C.
- Promiješajte granolu i vratite peći još 20 minuta.
- Kada je gotovo dodajte indijske oraščiće, bademe i brusnice.
- Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i konzumirajte odmah ili spremite u staklenku.
Pročitajte zašto su breskve dobre za zdravlje!