Domaća granola s breskvama

Domaću granolu možete pripremiti u većoj količini i pospremiti u staklenke kako biste uvijek imali spreman doručak!

Sastojci

  • 240 g zobi
  • 2 žlice lanenih sjemenki
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica đumbira
  • ½ žličice cimeta
  • ¼ žličice soli
  • ½ žličice vanilin šećera
  • 2 žlice indijskih oraščića
  • 2 žlice nasjeckanih badema
  • 2 žlice sušenih brusnica

Priprema domaće granole s breskvom

  1. Lim obložite papirom za pečenje.
  2. Ogulite 1 breskvu, izvadite košticu i u blenderu napravite pire.
  3. Pire od breskve i med kuhajte na laganoj vatri. Kada prokuha, uklonite pjenu te kuhajte još oko 7 minuta.
  4. Dodajte kokosovo ulje, vanilin šećer, đumbir, cimet i sol.Sve dobro miješajte dok se kokosovo ulje ne rastopi.
  5. U veliku zdjelu stavite zob, chia sjemenke i lanene sjemenke. Umiješajte smjesu breskve i meda.
  6. Rasporedite na lim za pečenje i pecite 20 minuta na 180°C.
  7. Promiješajte granolu i vratite peći još 20 minuta.
  8. Kada je gotovo dodajte indijske oraščiće, bademe i brusnice.
  9. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i konzumirajte odmah ili spremite u staklenku.

Pročitajte zašto su breskve dobre za zdravlje!


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali