Granola s kikirikijem

Granola s kikirikijem

Granola s kikirikijem
  • Objavljeno: Petak, 08.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Napravite sami svoju granolu!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 šalica kikiriki maslaca
  • ½ šalice meda
  • ⅓ šalice canola ulja
  • 8 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica kikirikija
  • ½ šalice lanenih sjemenki

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Na srednje jakoj vatri zagrijte kikiriki maslac, med i canola ulje dok se sve ne otopi.

Dodajte zobene pahuljice, kikiriki i lanene sjemenke. Miješajte dok se zobene pahuljice ne prekriju.

Uzmite polovicu smjese i stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Raširite smjesu po papiru i pecite 12 do 15 minuta. Kada granola poprimi zlatno smeđu boju, izvadite ju iz pećnice. Čak i ako je malo ljepljiva, osušit će se nakon što ju izvadite iz pećnice.
 
Ponovite postupak s drugom polovicom smjese.

Granolu držite u dobro zatvorenoj posudi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti