Halloumi sir s lećom, slanutkom i limunom

Halloumi je sir od ovčjeg ili kozjeg mlijeka uz vrlo mali dodatak kravljeg mlijeka.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 560 kcal / 2.343,04 kJ
Sastojci
- 200 g leće
- 2 limuna
- 1 tanko narezani luk
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 žlice grubo nasjeckanih kapara
- 400g kuhanog slanutka
- 250 g kuhane cikle, narezane na tanke prutiće
- šaka svježe nasjeckanog peršina
- 250g halloumi sira, narezanog na 8 kriški
Priprema
Skuhajte leću prema uputama.
U međuvremenu, iscijedite sok od pola limuna. Dodajte luk i prstohvat soli. Limunovim sokom pošpricajte sir. Preostali sok istisnite u posudu, začinite i dodajte kapare. Pomiješajte sve sastojke osim peršina i sira.
Sir prepržite 1 do 2 minute na suhoj vatri i posložite na salatu, koju na kraju pospite nasjeckanim peršinom.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPečeno povrće s mentom i humusom55 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRezanci od povrća s kozjim sirom15 min12345
Popularni recepti
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
-
Jela od mesaJuneći gulaš s krumpirom1 h12345