Halloumi sir s lećom, slanutkom i limunom

Halloumi sir s lećom, slanutkom i limunom

Halloumi sir s lećom, slanutkom i limunom
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Halloumi je sir od ovčjeg ili kozjeg mlijeka uz vrlo mali dodatak kravljeg mlijeka.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 560 kcal / 2.343,04 kJ

Sastojci

  • 200 g leće
  • 2 limuna
  • 1 tanko narezani luk
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 žlice grubo nasjeckanih kapara
  • 400g kuhanog slanutka
  • 250 g kuhane cikle, narezane na tanke prutiće
  • šaka svježe nasjeckanog peršina
  • 250g halloumi sira, narezanog na 8 kriški

Priprema

Skuhajte leću prema uputama.

U međuvremenu, iscijedite sok od pola limuna. Dodajte luk i prstohvat soli. Limunovim sokom pošpricajte sir. Preostali sok istisnite u posudu, začinite i dodajte kapare. Pomiješajte sve sastojke osim peršina i sira.

Sir prepržite 1 do 2 minute na suhoj vatri i posložite na salatu, koju na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti