Humus s paprikom

Humus s paprikom

Humus s paprikom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Priprema je jednostavna i brza, a rezultat će vas oduševiti.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400 g kuhanog slanutka (ili konzerviranog, ocijeđenog)
  • 1 crvena paprika srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka
  • 60 ml (oko 4 žlice) maslinovog ulja
  • 60 ml (oko 4 žlice) tahinija (sezamove paste)
  • 1 limun (sok)
  • 1 žličica kumina u prahu
  • prstohvat paprike u prahu (slatke ili ljute, po želji)
  • sol i papar po ukusu
  • voda (po potrebi, za postizanje željene konzistencije)

Priprema:

  1. Crvenu papriku operite i osušite. Prepecite je na roštilju, otvorenoj vatri ili u pećnici dok koža ne potamni i ne pojave se mjehurići. Stavite pečenu papriku u zdjelu i prekrijte plastičnom folijom na 10 minuta. Nakon toga, ogulite kožu, očistite papriku od sjemenki i nasjeckajte je na manje komade.

  2. Za pripremu humusa u blender ili multipraktik stavite kuhane slanutke, nasjeckanu pečenu papriku, češnjak, maslinovo ulje, tahini, sok od limuna, kumin, papriku u prahu, sol i papar.

  3. Miksajte sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je humus previše gust, dodajte malo vode dok ne postignete željenu konzistenciju.

  4. Probajte humus i po potrebi dodajte još soli, papra ili limunovog soka.

  5. Humus s paprikom prebacite u zdjelu za posluživanje. Prelijte s malo maslinovog ulja i, po želji, pospite sjeckanim svježim peršinom ili dodatkom paprike u prahu.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti