Jaja s gljivama
Ako želite, možete ovom jelu dodati i grah
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 218 kcal / 912,11 kJ
Sastojci
Sastojci
- 500g krumpira na kockice
- 2 narezana luka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žličica sušenog origana
- 200g malih gljiva
- 4 jaja
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti po osobi:
218 kalorija
11g proteina
22 g ugljikohidrata
10 g masti
2g zasićenih masnoća
2g vlakana
1g šećera
0.24g soli
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite krumpir i luk u veliku vatrostalnu zdjelu, pospite uljem, origanom, a zatim sve zajedno dobro promiješajte. Pecite 15 min, dodajte gljive, a zatim pecite još 10 min dok se krumpir ne omekša.
2. Napravite četiri praznine u povrću i stavite jaje u svaki prostor. Vratite u pećnicu na 3-4 min ili dok se jaja dobro ne skuhaju.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZdrava jaja i pečeni krumpirići1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet sa šparogama i lukom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski doručak s jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagana proljetna frittata30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKrumpir salata s inćunima i kuhanim jajima30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345