Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta
Ako želite hranjiv obrok koji nije „pretežak“, umak s gljivama je izvrsno rješenje, a možete ga poslužiti uz integralnu tjesteninu, rižu, krumpir, pečeno povrće ili prilog po izboru.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g bijelih šampinjona
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 100 g pasirane rajčice
- maslinovo ulje
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
- Gljive operite, narežite na sitne komade i zalijte vrućom vodom.
- Zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte luk. Kad dobije zlatnu boju, dodajte ocijeđene gljive, peršin i nasjeckani češnjak i kuhajte 10-ak minuta.
- Kad su gljive skoro gotove, dodajte pasiranu rajčicu i dobro izmiješajte. Kuhajte još par minuta, zatim dodajte prstohvat soli i papra.
- Poslužite toplo, uz prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaGljive s kuskusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama i rajčicom50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaMeksička salata10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjene gljive s gorgonzolom i orasima20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti