Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta

Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta

Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.03.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako želite hranjiv obrok koji nije „pretežak“, umak s gljivama je izvrsno rješenje, a možete ga poslužiti uz integralnu tjesteninu, rižu, krumpir, pečeno povrće ili prilog po izboru.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400 g bijelih šampinjona
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g pasirane rajčice
  • maslinovo ulje
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

  1. Gljive operite, narežite na sitne komade i zalijte vrućom vodom.
  2. Zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte luk. Kad dobije zlatnu boju, dodajte ocijeđene gljive, peršin i nasjeckani češnjak i kuhajte 10-ak minuta.
  3. Kad su gljive skoro gotove, dodajte pasiranu rajčicu i dobro izmiješajte. Kuhajte još par minuta, zatim dodajte prstohvat soli i papra.
  4. Poslužite toplo, uz prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti