Jednostavni umak od gljiva za 15 minuta

Ako želite hranjiv obrok koji nije „pretežak“, umak s gljivama je izvrsno rješenje, a možete ga poslužiti uz integralnu tjesteninu, rižu, krumpir, pečeno povrće ili prilog po izboru.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g bijelih šampinjona
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 100 g pasirane rajčice
- maslinovo ulje
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
- Gljive operite, narežite na sitne komade i zalijte vrućom vodom.
- Zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte luk. Kad dobije zlatnu boju, dodajte ocijeđene gljive, peršin i nasjeckani češnjak i kuhajte 10-ak minuta.
- Kad su gljive skoro gotove, dodajte pasiranu rajčicu i dobro izmiješajte. Kuhajte još par minuta, zatim dodajte prstohvat soli i papra.
- Poslužite toplo, uz prilog po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaGljive s kuskusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama i rajčicom50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaMeksička salata10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345