Punjene gljive s gorgonzolom i orasima

Punjene gljive s gorgonzolom i orasima

Punjene gljive s gorgonzolom i orasima
  • Objavljeno: Srijeda, 06.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jesen je idealno vrijeme za pripremati gljive na razne načine!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 velike gljive
  • 100 g gorgonzole
  • 25 g usitnjenih oraha
  • 4 žličice maslaca

Priprema punjenih gljiva

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
  2. Gljive operite i odvojite klobuk od stapke.
  3. Stapke gljive nasjeckajte i stavite u zdjelicu. Dodajte gorgonzolu narezanu na kockice i orahe.
  4. Klobuke ravnomjerno poslažite po papiru za pečenje i svaki klobuk napunite pripremljenom smjesom te dodajte po jednu žličicu maslaca na vrh.
  5. Pecite u pećnici oko 10 minuta, dok se sir ne rastopi, a gljive ne omekšaju.
  6. Izvadite iz pećnice i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti