Punjene gljive s gorgonzolom i orasima

Jesen je idealno vrijeme za pripremati gljive na razne načine!

Sastojci

  • 4 velike gljive
  • 100 g gorgonzole
  • 25 g usitnjenih oraha
  • 4 žličice maslaca

Priprema punjenih gljiva

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
  2. Gljive operite i odvojite klobuk od stapke.
  3. Stapke gljive nasjeckajte i stavite u zdjelicu. Dodajte gorgonzolu narezanu na kockice i orahe.
  4. Klobuke ravnomjerno poslažite po papiru za pečenje i svaki klobuk napunite pripremljenom smjesom te dodajte po jednu žličicu maslaca na vrh.
  5. Pecite u pećnici oko 10 minuta, dok se sir ne rastopi, a gljive ne omekšaju.
  6. Izvadite iz pećnice i poslužite odmah.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali