Punjene gljive s gorgonzolom i orasima
- Objavljeno: Srijeda, 06.10.2021.
Jesen je idealno vrijeme za pripremati gljive na razne načine!
Sastojci
- 4 velike gljive
- 100 g gorgonzole
- 25 g usitnjenih oraha
- 4 žličice maslaca
Priprema punjenih gljiva
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
- Gljive operite i odvojite klobuk od stapke.
- Stapke gljive nasjeckajte i stavite u zdjelicu. Dodajte gorgonzolu narezanu na kockice i orahe.
- Klobuke ravnomjerno poslažite po papiru za pečenje i svaki klobuk napunite pripremljenom smjesom te dodajte po jednu žličicu maslaca na vrh.
- Pecite u pećnici oko 10 minuta, dok se sir ne rastopi, a gljive ne omekšaju.
- Izvadite iz pećnice i poslužite odmah.