Kajgana s karfiolom

Kajgana s karfiolom

Kajgana s karfiolom
  • Objavljeno: Petak, 01.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Dan započnite s hranjivim i zdravim doručkom.
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 šalica karfiola
  • 2 jaja
  • 1/3 šalice obranog mlijeka
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema

Karfiol kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi oko 10 minuta, dok ne omekša.

Umutite jaja, dodajte mlijeka, posolite i popaprite po želji. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte karfiol i dinstajte dok ne omekša. Dodajte jaja i dinstajte dok ne otvrdnu. Poslužite odmah.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti