Karfiol sa špinatom

Zapečeno povrće s cheddarom.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g nasjeckanog karfiola
- 250g nasjeckanog špinata
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/2 žličice crvene paprike
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 250ml vrhnja za kuhanje
- 100g naribanog cheddara
- naribana korica od 1 limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
U velikoj zdjeli pomiješajte karfiol, špinat, ulje, sol, papar, češnjak i crvenu papriku. Dobro promiješajte, stavite u vatrostalnu posudu i pustite da se peče oko 20 minuta.
U međuvremenu promiješajte cheddar, vrhnje za kuhanje i limunovu koricu. Prelijte preko karfiola i pustite da se peče još 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
Popularni recepti
-
Salate
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Napitci
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaGrčki omlet15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPrženi slanutak - ukusna i zdrava grickalica40 min12345