Wok od povrća

Popularno jelo s okusom dalekog istoka bez puno muke možete pripremiti kod kuće!

Sastojci

  • 4 velike žlice biljnog ulja
  • 2 mrkve, narezane
  • 1 tikvica, narezana
  • 100 g cvjetače
  • 1 poriluk, narezan
  • 225 g tofua (po želji), narezanog na kockice
  • 300 ml povrtnog temeljca
  • 1 čajna žličica soli
  • 2 čajne žličice smeđeg šećera
  • 2 čajne žličice blagog soja umaka
  • 2 velike žlice suhog sherrya
  • 1 velika žlica svježe narezanih listova korijandera
  • kineski rezanci

Priprema woka od povrća

  1. Rižine rezance potopite u vruću vodu i ostavite 10-ak minuta. Nakon toga ih ocijedite i isperite hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja.
  2. Zagrijte ulje u već zagrijanoj wok tavi.
  3. Smanjite vatru i dodajte mrkvu, tikvice, cvjetaču i poriluk. Pržite 2-3 minute uz miješanje.
  4. Dodajte tofu (ako ga koristite), temeljac, sol, šećer, umak od soje i sherry te sve dovedite do vrenja.
  5. Smanjite vatru, poklopite i pirjajte na 20 minuta.
  6. Umiješajte tijesto u wok i pirjajte još 3 minute uz miješanje.
  7. Prije posluživanja raspršite korijander po vrhu i poslužite odmah.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali