Košarice punjene smokvama i sirom

Ovaj slatko-slani recept idealan je kao predjelo ili vegetarijanski obrok, a sir i voće čine vrhunski osvježavajući zalogaj!

Sastojci

  • 150 g bijelog brašna
  • 2 jaja
  • 75 g maslaca
  • 200 g ricotta sira
  • 10-ak smokava
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • med (za dekoraciju)

Priprema košarica punjenih smokvama i sirom

  1. U posudi izmiješajte brašno s umućenim jajima, dodajte sol, rastopljeni maslac i 2 žlice vode. Rukama formirajte tijesto i ostavite da stoji na hladnom mjestu 20-ak minuta. Za to vrijeme izmiješajte ricotta sir, sol i papar.
  2. Tijesto tanko izvaljajte i napravite krugove. Nauljite kalup za muffine i stavite tijesto. Rukama lagano pritisnite tijesto uz rub kalupa tako da unutrašnjost bude prazna, pazeći da tijesto ne pukne.
  3. Stavite u pećnicu na 15-20 minuta, dok košarice ne porumene. Izvadite kalup i ostavite da se hladi 10 minuta na sobnoj temperaturi.
  4. Smokve prepolovite na 4 dijela. Košarice izvadite iz kalupa, žlicom stavite smjesu od ricotta sira pa na vrh stavite ¼ smokve i lagano zalijte medom. Poslužite toplo ili hladno.

Saznajte zašto je smokva dobra za zdravlje!


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali