Krekeri sa sjemenkama i crnim kimom

Krekeri sa sjemenkama i crnim kimom

Krekeri sa sjemenkama i crnim kimom
  • Objavljeno: Utorak, 13.11.2018.
  • Broj pregleda: 315
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Naši blogeri kao da su si uzeli za zadatak da crni kim učine izrazito primamljivim. Iznimno zdrav, ponovit ćemo po stoti put da navodno „liječi sve osim smrti,“ crni kim ima malo izraženiji okus koji ne sjedne svakome. Valjda to tako mora biti, neki balans između dobrih i ne toliko dobrih stvari. Ali ovi Renatini krekeri stavljaju bilancu debelo u zeleno i ovdje crni kim prezentira samo svoja najbolja svojstva. Zdravi i ukusni – što još čekate?
Vrijeme pripreme: 2:50h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Pomiješati sve suhe sastojke. Zatim rastopite ulje i medenu kremu u toploj vodi te smjesu prelijte preko suhih sastojaka.
  2. Miješanjem ćete dobiti gustu smjesu. Ako je ipak pregusta za izmiješati možete dodati 2-3 žlice vode.
  3. Tijesto podijelite na dva dijela te zasebno razvaljajte čim tanje, 2-3 milimetra, između dva komada papira za pečenje.
  4. Nožem zarežite željeni oblik krekera, ja sam pravokutnike, te ostavite krekere da se “posuše” na radnome stolu minimalno 2 sata, a može i više.
  5. Pecite na 175°C oko 20 minuta, izvadite, okrenite te nastaviti peći još 10 minuta.

Krekere poslužite hladne uz omiljeni namaz! :)

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

  • Vegetarijanska prehrana
    12345
    Gomashio
    Gomashio
    10 min
    12345

Popularni recepti

Preporučeni recepti