Kremasta juha od bundeve i leće

Kremasta juha od bundeve i leće

Kremasta juha od bundeve i leće
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Napravite ukusan obrok koji će vas ugrijati u ovim hladnim jesenskim danima.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 233 kcal / 974,87 kJ

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 800g nasjeckane bundeve, sjemenke očistite i odvojite sa strane
  • 100g crvene leće
  • timijan po želji
  • 1l povrtnog temeljca
  • prstohvat soli i šećera

Priprema

Zagrijte žlicu maslinovog ulja i dinstajte luk dok ne omekša. Umiješajte češnjak, meso bundeve, leću, timijan i povrtni temeljac. Začinite, poklopite i kuhajte 20 do 25 minuta dok povrće ne omekša.

U međuvremenu, prepržite sjemenke na preostalom ulju dok ne počnu pucketati. Pržite ih uz često miješanje. Dodajte malo soli i šećera, te dobro promiješajte.

Gotovu juhu dobro izmiješajte u blenderu. Poslužite toplo uz nekoliko listića timjana i s prženim sjemenkama bundeve.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti