Kremasta kajgana sa sirom i Shiitake gljivama
Uz ovaj recept kajgana će ispasti neodoljivo kremasta, a Shiitake gljive dat će joj poseban okus.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 jaja
- 100 gr mozzarelle
- 1 žlica Shiitake gljiva u prahu
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- nekoliko listića bosiljka (po želji)
Priprema
1. U veću zdjelu razbijte jaja, dodajte prah od Shiitake gljive, vrhnje, sol i papar te dobro izmiješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu.
2. Na tavici zagrijte malo maslinovog i dodajte pripremljenu smjesu od jaja te pecite oko 30 sekundi dok smjesa malo očvrsne. Nakon toga počnite lagano miješati jaja dok ne dobijete kajganu željene teksture.
4. Na kraju u sve umiješajte mozzarelu narezanu na kockice.
5. Prije posluživanja po želji ukrasite svježim bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaKajgana s brokulom i rajčicom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKajgana od tikvica i crvene paprike20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKajgana s ružmarinom i ricottom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKajgana od tikvica15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKajgana s mladim lukom i tikvicama15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti