Kremasta kajgana sa sirom i Shiitake gljivama
- Objavljeno: Četvrtak, 22.10.2020.
Uz ovaj recept kajgana će ispasti neodoljivo kremasta, a Shiitake gljive dat će joj poseban okus.
Sastojci
- 4 jaja
- 100 gr mozzarelle
- 1 žlica Shiitake gljiva u prahu
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- nekoliko listića bosiljka (po želji)
Priprema
1. U veću zdjelu razbijte jaja, dodajte prah od Shiitake gljive, vrhnje, sol i papar te dobro izmiješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu.
2. Na tavici zagrijte malo maslinovog i dodajte pripremljenu smjesu od jaja te pecite oko 30 sekundi dok smjesa malo očvrsne. Nakon toga počnite lagano miješati jaja dok ne dobijete kajganu željene teksture.
4. Na kraju u sve umiješajte mozzarelu narezanu na kockice.
5. Prije posluživanja po želji ukrasite svježim bosiljkom.