Kremasta tjestenina sa šparogama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 230g penne tjestenine
- 1 vezica šparoga
- 1,5 šalica punomasnog mlijeka
- 4 žličice senfa
- 4 žličice brašna
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 3 žlice sitno nasjeckanog češnjaka
- 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica naribane limunove korice
- 2 žličice limunovog soka
- 1/2 šalice parmezana
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 359
- Ukupno masti 10g
- Kolesterol 18mg
- Ugljikohidrati 55g
- Proteini 18g
- Vlakna 7g
- Natrij 602g
- Kalij 467mg
Priprema
Tjesteninu kuhajte 3 minute manje nego što piše u uputama na pakiranju. Šparoge očistite i nasjeckajte te dodajte u lonac s tjesteninom, nastavite kuhati još 3 minute. Ocijedite i vratite u lonac.
Umutite mlijeko, senf, brašno sol i papar u zdjelu srednje veličine. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Dodajte smjesu s mlijekom neprestano miješajte i kada proključa dodajte estragon, limunovu koricu i sok.
Umak dodajte u lonac s tjesteninom i šparogama, na srednje jakoj vatri kuhajte, neprestano miješajući, dok umak ne postane kremast i gust, 1 do 2 minute. Maknite lonac s vatre, dodajte 1/4 šalice parmezana, dobro promiješajte, stavite na tanjure i pospite s preostalim parmezanom.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSalata od tjestenine i šparoga30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina od šparoga i limuna35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSalata od tjestenine i proljetnog povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina sa šparogama30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina sa šparogama30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345