Kremaste lazanje sa špinatom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 20 kora za lazanje
- 300g naribane mozzarelle
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- Umak od špinata
- 2.5 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice brašna
- 450g smrznutog špinata
- 1 jaje
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 180g vrhnja za kuhanje
- 175ml mlijeka
- 1 žličica soli
- Bešamel umak
- 30g maslaca
- 30g brašna
- 300ml toplog mlijeka
- ½ žličice soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite posudu za lazanje i ostavite da stoji sa strane.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte špinat i dobro promiješajte. Dodajte jaje i nastavite kuhati 3 do 5 minuta.
Dodajte češnjak, vrhnje za kuhanje i mlijeko, dobro promiješajte i kuhajte dok ne počne ključati. Dodajte sol i dobro promiješajte.
U tavi rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete gustu i kompaktnu smjesu. Polako ulijevajte mlijeko i neprestano miješajte. Kuhajte 3 do 5 minuta. Posolite i promiješajte.
U posudu za lazanje poslažite kore za lazanje. Ravnomjerno nanesite sloj špinata, a potom sloj bešamela. Postupak ponavljajte dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj treba biti sloj kora i bešamela, a potom ga pospite mozzarellom.
Lazanje pecite oko 30 minuta, dok ne poprime zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice, pospite peršinom i pustite da stoje 10 minuta prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLazanje s povrćem1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje sa špinatom1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345