Kremasti jesenski rižoto

Kremasti jesenski rižoto

Kremasti jesenski rižoto
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasta riža za kišne dane.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 160g riže
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 500ml povrtnog temeljca
  • 4 velike gljive
  • 80g ricotte
  • 100ml bijelog vina
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • sol
  • papar
  • 50g maslaca
  • 30g parmezana
  • svježi peršin
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Operite i nasjeckajte gljive. Zagrijte ulje u tavi i pržite ih s češnjakom oko 10 minuta. Uklonite s vatre i stavite sa strane.

U loncu rastopite maslac i pržite luk dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte oko 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari. Dodajte sol i papar po želji i dolijajte temeljac dok riža ne postigne željenu mekoću.

Dodajte gljive u rižu i dobro promiješajte. Dodajte ricottu i parmezan i kuhajte dok se sir ne rastopi. Nasjeckajte peršin i pospite rižu po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti