Kremasti jesenski rižoto
Kremasta riža za kišne dane.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 160g riže
- 1 nasjeckana glavica luka
- 500ml povrtnog temeljca
- 4 velike gljive
- 80g ricotte
- 100ml bijelog vina
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- sol
- papar
- 50g maslaca
- 30g parmezana
- svježi peršin
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Operite i nasjeckajte gljive. Zagrijte ulje u tavi i pržite ih s češnjakom oko 10 minuta. Uklonite s vatre i stavite sa strane.
U loncu rastopite maslac i pržite luk dok ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte oko 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari. Dodajte sol i papar po želji i dolijajte temeljac dok riža ne postigne željenu mekoću.
Dodajte gljive u rižu i dobro promiješajte. Dodajte ricottu i parmezan i kuhajte dok se sir ne rastopi. Nasjeckajte peršin i pospite rižu po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna kašica od breskve i riže20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345