Kremasti rižoto s kukuruzom

Kremasti rižoto s kukuruzom

Kremasti rižoto s kukuruzom
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavan, brz i neodoljivo kremast rižoto za koji vam je potrebno tek nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 20 g maslaca
  • 1 crveni luk
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 200 g Arborio riže
  • 100 ml bijelog vina
  • 250 g kukuruza iz konzerve
  • 60 g ribanog parmezana
  • 2 žlice sjeckanog svježeg timijana
  • sol

Priprema kremastog rižota s kukuruzom

1. U lonac stavite maslac i zagrijavajte na srednjoj vatri. Kada se maslac otopio dodajte nasjeckani luk i pržite oko 3 minute.

2. Zatim dodajte rižu i pržite ju oko 2 minute te ulijte vino i konstantno miješajte dok riža apsorbira tekućinu.

3. Ulijte 2 dl temeljca i kuhajte konstantno miješajući. Kada tekućina ispari ulijte još 2 dl temeljca uz miješanje. Ponavljajte postupak dok riža nije potpuno kuhana.

4. Pred kraj kuhanja umiješajte kukuruz, parmezan i timijan te začinite solju po želji.

5. Poslužite toplo.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti