Kremasti rižoto s kukuruzom

Jednostavan, brz i neodoljivo kremast rižoto za koji vam je potrebno tek nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji.

Sastojci

  • 20 g maslaca
  • 1 crveni luk
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 200 g Arborio riže
  • 100 ml bijelog vina
  • 250 g kukuruza iz konzerve
  • 60 g ribanog parmezana
  • 2 žlice sjeckanog svježeg timijana
  • sol

Priprema kremastog rižota s kukuruzom

1. U lonac stavite maslac i zagrijavajte na srednjoj vatri. Kada se maslac otopio dodajte nasjeckani luk i pržite oko 3 minute.

2. Zatim dodajte rižu i pržite ju oko 2 minute te ulijte vino i konstantno miješajte dok riža apsorbira tekućinu.

3. Ulijte 2 dl temeljca i kuhajte konstantno miješajući. Kada tekućina ispari ulijte još 2 dl temeljca uz miješanje. Ponavljajte postupak dok riža nije potpuno kuhana.

4. Pred kraj kuhanja umiješajte kukuruz, parmezan i timijan te začinite solju po želji.

5. Poslužite toplo.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali