Kremasti rižoto u bijelom vinu

Kremasti rižoto u bijelom vinu

Kremasti rižoto u bijelom vinu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočan i posut parmezanom.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice riže
  • 5 šalica vode
  • 1/2 šalice bijelog suhog vina
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckani svežanj šparoga
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Priprema

Operite šparoge i kuhajte ih 5 minuta u vrućoj vodi. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dinstajte luk i češnjak 2 do 3 minute. Dodajte povrtni temeljac i rižu. Prelijte ju vodom i vinom. Dinstajte dok tekućina ne ispari, povremeno miješajući. Poklopite i kuhajte još 10 minuta. Po potrebi dodajte još vode. Dodajte šparoge i kuhajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Pospite parmezanom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti