Kus kus s grožđicama i bademima

Kus kus s grožđicama i bademima

Kus kus s grožđicama i bademima
  • Objavljeno: Petak, 28.09.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odlična kombinacija koja će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • ½ šalice narezanih badema
  • ½ šalice grožđica
  • ¼ šalice sjemenki šipka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 ½ šalica kus kusa
  • 1 ½ šalica kipuće vode
  • sol

Priprema

U veliku zdjelu stavite kus kus, začinite solju i prelijte s 1 ½ šalicom vode. Promiješajte, poklopite i stavite na stranu.

U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Prepržite bademe i grožđice. Otopite šećer u dvije žlice vode i prelijte bademe i grožđice. Stalno miješajte dok bademi ne dobiju zlatnu boju. Uklonite s topline i stavite na tanjur.

Kus kus stavite na tanjur, pospite grožđicama, bademima i sjemenkama šipka. Ukrasiti s peršinom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti