Kvinoja sa špinatom i slanutkom

Kombinacija kvinoje, špinata i slanutka sadrži nutrijente potrebne za savršeno izbalansiran obrok koji je gotov za svega 20 minuta!

Sastojci

  • 190 g kvinoje 
  • 1 režanj češnjaka 
  • 3 šake svježeg špinata 
  • 80 g kuhanog slanutka 
  • nekoliko cherry rajčica 
  • ½ žlice maslinovog ulja 
  • sol 
  • papar 
  • prstohvat mljevenog chilija (po želji) 

Priprema kvinoje sa špinatom i slanutkom

  1. Kvinoju dobro operite pod mlazom vode. Zatim ju stavite u lonac s hladnom vodom (omjer kvinoje i vode neka bude 1:2) i stavite kuhati na srednje jaku vatru. Kada zavrije smanjite vatru i kuhajte dok kvinoja ne upije svu tekućinu (10-20 minuta). Maknite posudu s vatre, poklopite i ostavite sa strane.
  2. Protisnuti češnjak stavite u tavu, dodajte malo vode i pirjajte na laganoj vatri 1 minutu. Zatim dodajte špinat i još malo vode te pirjajte miješajući dok špinat ne uvene.
  3. Dodajte slanutak i kuhajte još 1 minutu uz miješanje.
  4. U zdjelu stavite kvinoju, slanutak i špinat te dodajte narezane cherry rajčice, sol, papar, maslinovo ulje i chilli. Dobro promiješajte i poslužite.

Saznajte koje žitarice imaju najviše proteina!


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali