Lagani krumpir

Lagani krumpir

Lagani krumpir
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Nemasni pečeni krumpir je idealan prilog raznim jelima.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • ½ dcl ulja
  • 1 žlica soli
  • 2 l vode

Priprema

Krumpir ogulite, izrežite na četvrtine i stavite kuhati u posoljenu hladnu vodu. Dok se krumpir kuha, u pećnici zagrijte lim s uljem. Mora biti dobro zagrijan, a ulje vruće prije nego što se dodaju krumpiri.

Kad se na krumpiru počne stvarati bijela pjena, maknite ga s vatre. Ocijedite krumpir i brzo ga premjestite u vrući lim s uljem. Dobro ga izmiješati da se sa svih strana obloži vrućim uljem i vratite u pećnicu.

Pecite na 160°C dok ne dobije boju. Povremeno ga protresite za vrijeme pečenja. Poslužite uz salatu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti